#Danmark TITA NZEBI




Det er umuligt at anvende ​​den ‘afrikanske kunstner’ stereotyp til Tita Nzebi. Hendes kunst stærkt inspireres af hendes fødested Gabon. I lang tid var denne unge kvinde ikke så opmærksom på musik. Hendes familie prioriterede uddannelse og studier - ikke cd'er, der blev betragtet som sjældenheder i hendes syd Gabon landsby. I hendes 20'erne indså hun, hvor smuk den sorte folks etniske musik var. I 1998 ankom hun for ph.d.-studier til Paris, hvor hun senere begyndte en musikpraktisk. Hun startede alene i barer og klubber i den franske hovedstad. Der mødte hun mere og mere interessante folk, og hun lærte at styre mere og større publikum.

Nu blev Tita mere opmærksom på sidste, at hun er en ægte kunstner og hun dedikerer sig helt til sin kunst. Hendes succes skyldes bestemt hendes anstrengende arbejdindsats. Titas musik blev dejlig farves af hendes samarbejde med ekstraordinære musikere som Sec Bidens, Paco Séry, Luciano, Faya Horn, Bost l Bim og Librevilles Gabonesisk korsangere.

Ledsaget af sine musikere i en perfekt synergi, Nzebi bruger sin krop, sin kraftfulde stemme og sin så udtryksfuld gestus for at gør os til at leve de fortryllende rytmer af sit land. Tita har en svimlende scene tilstedeværelse, som giver energi til og motiverer hendes publikum, der aldrig undlader at være med og synge med. Der er dog mere ved Titas kunst end skønheden i afrikansk folkemusik. I hendes seneste skabelse, afslører Tita os den gruopvækkende virkelighed i hendes hjemland, hvor, som hun synger, friheder er i lænker og liv er ødelagt. En fortolkning, der udtrykker ønske om at leve et værdigt liv og respekt for mennesker - en borgeres lidenskabelige anbringende .

Titas sublim og usædvanlig kommando af sit modersmål Nzebi giver en tydelig følelse af stolthed til enhver, der hævder Gabons identitet. Hun giver anledning til en vis stigning i den gabonske identitet, en genovervejelse af dette lands kultur, som fordervelse gennem brygningen hidtil har frataget stolthed.

Det er i denne sindstilstand, at hun er lige færdig med sit nye album “Fra Kolkata” - i hyldest til byen, hvor hun komponerede nogle af numrene.. I dette fantastiske og magtfulde nye album behandler Tita nogle af de emner, der er tættest på hendes hjerte: familie og moderskab, respekt for mennesker, tavshed for prim og ordentlige personer i lyset af utallige grusomheder, der udspiller sig i sit land. Albumet blev udgivet i begyndelsen af ​​april 2019 i Frankrig og præsenteres først i Indien - i anledning af forår / sommer festivaler i Frankrig og Schweiz.

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Réédition anniversaire de l'album 'Fenêtre Ardente' de Catherine Ribeiro 1993-2023

Marylin Delgutte (1971-2024)